Thomas Chareyre wint 31-ste Ladbrokes Superbiker !

Alle aandacht in de motorwereld ging afgelopen weekend naar het kleine Mettet. Meer dan 350 coureurs waren op het Naamse parkoers op de afspraak om er met elkaar in de slag te gaan.

 

De vele rijders uit alle windstreken gingen opnieuw op het oude stratencircuit van Mettet met elkaar de strijd aan. Het is een atypisch parkoers, uniek in zijn soort en gewaardeerd door de rijders om zijn techniciteit en vooral om de nabijheid van het publiek. Want de Ladbrokes Superbiker biedt vooral een unieke sfeer.

 

Het publiek is in groten getale gekomen om de ridders van de moderne tijd aan te moedigen en toe te juichen. Ondanks het Belgische weer hebben bijna 25.000 toeschouwers de verplaatsing naar Mettet gemaakt om er het grootste supermoto-evenement ter wereld mee te maken. Het waren drie dagen van ononderbroken spektakel met spannende wedstrijden en adembenemende animaties.

 

De finale mocht er zeker zijn. Het was een intens gevecht tussen de zwaargewichten van deze discipline. Drie rijders scheidden zich al snel af van de rest en bleven bij elkaar: Markus Class, Lukas Höllbacher et Thomas Chareyre. Het publiek was verrukt door de inhaalmanoeuvres en het driften van de coureurs. Op het einde van de wedstrijd haalde Thomas Chareyre het net voor Lukas Höllbacher. Markus Class maakte het podium van deze 31-ste Ladbrokes Superbiker volledig.