Marc-Reiner Schmidt triomfator van de Coyote Superbiker in Mettet

Zo’n 25.000 toeschouwers en meer dan 400 rijders van 22 nationaliteiten waren present op het Circuit Jules Tacheny voor het grootste Belgische motorsportevenement en bevestigden zo nogmaals de populariteit ervan.

De Duitser Marc-Reiner Schmidt, winnaar van de Coyote Superbiker in 2015, betrad de hoogste trede van het ereschavot, gevolgd door zesvoudig wereldkampioen Thomas Chareyre en nog een Duitser, Markus Class.

De eerste Belg in het klassement was Kevin Vieillevoye, Supermotard-kampioen van België 2018, op de negende plaats, terwijl het jonge Belgische talent Barry Baltus (nauwelijks 14 jaar oud en uitkomend in de Red Bull Rookies Cup en in het CEV) op een eervolle tweeëntwintigste plaats eindigde.

Maxim Cluydts nam de eerste plaats in in het klassement van de Coyote Superquader voor Cédric Zbinden en Roman Tobler. Hij profiteerde van de prijsuitreiking om zijn partner ten huwelijk te vragen…. en zij zei ja! Een emotioneel moment voor de duizenden aanwezige toeschouwers.

Het publiek kon zich vermaken tijdens de verschillende wedstrijden boordevol adrenaline – Superbiker, Prestige, Legends, Starbiker, Senior, Junior, de Quad-afvalrace – waarin amateurs zich met brio mengden tussen de grote namen van de motorsport van vandaag en gisteren (Boris Chambon, Kevin Viellevoye, Ruben Xaus, Romain Kaivers, Gerald Delepine, Eddy Seel, Fred Fiorentino, Barry Baltus…).