Marc-Reiner Schmidt, winnaar van de 33ste Coyote Superbiker te Mettet

Het was onder een stralende zon dat het grootste supermoto evenement ter wereld dit weekend plaatsvond in Mettet voor 25.000 bezoekers. Ongeveer 400 piloten van 26 verschillende nationaliteiten verschenen aan de start voor het driedaagse evenement op het historische Jules Tacheny stratencircuit van Mettet. Naar traditie van de Coyote Superbiker verschenen vele sterren uit verschillende motodisciplines met veel amateurpiloten aan de start. Het publiek kon, dat zoals altijd temidden van de actie staat, genieten van spannende wedstrijden.

Het hoogtepunt van het weekend was zonder twijfel de finale van de Coyote Superbiker waar de beste piloten ten strijde trokken. Het trio Chareyre, Schmidt en Class toonde een prachtige strijd op het scherpst van de snede. Het was uiteindelijk Marc-Reiner Schmidt (DE) die de overwinning naar zich toe trok (en tevens zijn 2de opeenvolgende en 3de overwinning in Mettet), gevolgd door Thomas Chareyre (FR), de zevenvoudig wereldkampioen supermoto, en vervolgens sloot Markus Class (DE) het podium af.

De Superquader werd gewonnen door Cédric Zbinden (CH), gevolgd door Maxim Cluydts (BE) en Christian Mohring (BE).